World Cup, Berliini 7.-13.8.2017

11.08.2017

"...ensimmäinen otteluvoittoni MC osakilpailussa..." 

Kauden ensimmäinen kansainvälinen kisa, johon pääsin osallistumaan oli Berliinissä maailmancupin viimeinen osakilpailu. 

Kesätyöt Oulaskankaalla loppuivat sopivasti edeltävällä viikolla ja pääsin hyvissä ajoin lähtemään matkalle. Lähdin sunnuntai-iltana yöjunalla Helsinkiin. Junassa en saanut nukuttua ollenkaan, sillä takanani istuva pariskunta juopotteli ja mekasti yön yli, olivat kuulemma lomalla. Lentokentällä kerkesin torkahtamaan pienen hetken ennen kuin lento lähti. Lento meni mukavasti ja laukkukin tuli ehjänä perille Berliiniin.


Maanantaina joukkueestamme ei kukaan lähtenyt ampumaan, vaan veimme varusteet hotellille ja kävimme kiertelemässä keskustassa. Tiistaina oli viralliset harjoitukset. Sää oli erittäin lämmin ja melko tuulinen. Osuin mielestäni tuuleen nähden aivan mukavasti, suoritukset eivät venyneet ja fiilis oli hyvä (viimeinkin reissussa! :)). 

Keskiviikkona ammuttiin alkukisa. Kisakenttänä toimi vuoden 1936 olympialaisten kenttä, olipas muuten mahtipontisen näköinen ja valtava stadioni. Sää oli edelleen lämmin, mutta tuuli hellitti huomattavasti tiistaihin verrattuna. Alkukisa lähti vahvasti liikkeelle, mutta sitten aloin hieman arkailemaan ja jouduin purkamaan useita kertoja. Ripaus kisajännitystä ja liikaa halua ampua hyvä tulos. Ensimmäiseltä puolikkaalta keräsin 321 pistettä.

Toinen puolikas meni parmmin, kun sain ammuntaan rohkeutta takaisin. Vain viimeinen sarja meni vähän heikommin, toiselta puolikkaalta kasaan sain 326 pistettä eli yhteensä 647. Tuolla tuloksella sijoituin sijalle 52/122. 

Pidin sijoitustani aivan kohtuullisen hyvänä seuraavan päivän pudotuksia ajatellen. Hieman jäi harmittamaan vain, että emme parikilpailussa pääseet Kuopan Tarun kanssa ampumaan mixed-team otteluita. Olisimme tarvinneet vain muutamia lisäpisteitä, jotta olisimme olleet mixedin karsinnan 16. Miesjoukkueella jäimme aika kauas jatkopaikasta.


Torstaina oli aikainen herätys aamupalalle ja siitä suoraan bussilla kisakentälle. Ensimmäinen otteluni oli alkukisassa 61. sijoittunutta valkovenäläistä Dubrova Aliakseita vastaan. Aloitin ottelun täydelliseti, 30 pistettä ja etenin 2-0 johtoon kaverin 28 vastaan. Seuraavat sarjat sain myös nimiini 27 pisteen sarjoilla ja voitin ottelun suoraan 6-0. Ensimmäinen otteluvoittoni MC osakilpailussa! Seuraavaksi vastaani asettui Chilen Soto Ricardo alkukisan sijalta 13. Sain ensimmäisen setin ja toinen meni tasan, joten tilanne oli 3-1. Sitten en oikein tiedä mietä tapahtui. Mielestäni sääolosuhteet eivät juurikaan muuttuneet ja ammunntakin tuntui samalta hyvältä ammunnalta mitä se oli aamusta jo ollut. Nuolet kuitenkin niputtivat vasemmalle. En siirtänyt tähtäintä. Menetin kaksi settiä hyvillä suorituksilla, vaikka kaveri antoi kyllä myös siimaa omien osumiensa puolesta. Siirsin tähtäintä. Ammuin 28 pistettä, mutta nyt löysää ei enää ollut tarjolla, vastustajani ampui täydet 30 ja ottelu päättyi 3-7. Loppusijoituksekseni jäi 33. 

En ollut tuohon tappioon kuitenkaan kovin pettynyt, sillä ammunta toimi aivan hyvin. Olisi vain pitänyt aikaisemmin puuttua tähtäimellä osumiin.


Juuso Huhtala oli 57. ja Tero Pyylampi 107. Taru Kuoppa voitti myös ensimmäisen ottelunsa ja hävisi seuraavan, joten hän oli naisissa 33. 

Kisamatka oli mielestäni aivan onnistunut, vaikka sijoitus ei tuota parempi ollutkaan. Ammunta sujui pääsääntöisesti hyvin ja säät suosivat. Näitä kv-kisoja kyllä mielellään kiertäsi enemmänkin kauden aikana. Noh, ensi maanantaina pääsen lähtemään jo uuteen reissuun, kauteni pääkisaan Taiwanin universiadeihin. Kurssikaverit lääkisellä aloittavat jo tuolloin koulussa 5. vuoden. Minulla tuon lukukauden aloittaminen viivästyy kahdella viikolla kisojen takia.