Viitaniemi Open, Jyväskylä 10.6.2018

10.06.2018

...voitin viimeinkin kaimani uusintanuolella... 

Kesän toinen kisa minulle oli Jyväskylässä järjestetty Viitaniemi Open. Kisa oli myös ensimmäinen kisa, jolla on vaikutusta pitkään 2019 MM-karsintaan. Tämän vuoksi kisaan osallistuivat miltei kaikki Suomen miesten kärkipään ampujat. 

Kisaa edeltävä viikko ei mennyt aivan nappiin, sillä voimakas tuuli haittasi treenejä jatkuvasti. En tuulen vuoksi oikein päässyt perille siitä, että ovatko huonot osumat tuulen syytä vai omaa mokailuani. Loppuviikosta tuuli tyyntyi ja tajusin että omaa mokailua on ollut melko paljon mukana. Syytä en kerennyt kuitenkaan selvittää ennen kuin tuli kisoihin lähdön aika. Kisat pidettiin sunnuntaina, joten tulin lauantaina Jyväskylään siskolleni yöksi.


Lämmittelynuolilla sain mielestäni ammunnan toimimaan kohtalaisesti, välillä nuolia karkasi punaiselle. Ajattelin että suunnilleen sellainen 650 tulos voisi olla tulossa. Kisa lähti hyvin käyntiin 56 pisteen sarjalla. Sen jälkeen homma levisikin täysin. Ammuin mielestäni aivan hyviä suorituksia, mutta peräkkäiset nuolet olivat aivan eri puolilla taulua. Keli oli kohdillaan ennätyksen ampumista varten, mutta nuolet kiertelivät pitkin punaisia ja kymppejä tuli todella vähän. Puolikkaiksi sain 321 ja 317 eli 638, joka ei vastaa omaa tasoani mielestäni ollenkaan. Sijoituin kuitenkin tuloksellani alkukisan kolmanneksi Tampereen ampujien Tekoniemen ja Pyylammen ottaessa kaksi korkeampaa sijaa.


Otteluita ennen soitin lyhyen puhelun isälle ja kyselin neuvoja. Hankalahan sitä on lähteä neuvomaan kun ei ole ammuntaa ollut näkemässä, mutta liekö noista neuvoista sitten ollut apua, kun kaikkein heikoimmat osumat jäivät pois ja ammuin otteluissa 26-28 pisteen sarjoja. Ei mitään huipputekemistä, mutta selkeästi parempaa kuin karsintakierros. 

Ensimmäisenä vastassani oli 5. sijoittunut Antero Sistonen. Voitin ottelun 6-0. Semifinaalissa sain vastaani Mäenpään Eeron, joka oli ampunut tiukan ottelun Pyylammen Teron kanssa, ja oli ratkaissut ottelun hienosti uusintanuolella edukseen. Eeron voitin suoraan 6-0 ja etenin finaaliin jo tuttuakin tutumpaa finaalivastustajaa vastaan.


Ammuimme Tekoniemen Antin kanssa tasaista ottelua. Olin kahdesti johdossa ja kerran herkullisessa paikassa ratkaista ottelu, mutta ratkaisu siirtyi kuitenkin uusintanuolelle. Ammuin oman nuoleni ensin, laukaisu oli ehdottomasti päivän parhaita ja nuoli osui keskelle kymppiä. Tekoniemi ampui oman nuolensa hiukan jälkeeni punaiselle, joten voitin viimeinkin kaimani uusintanuolella. Monta tappiota on tuossa tilanteessa tullut samaa miestä vastaan, mutta ei tänään.


Nyt on vajaa viikko aikaa etsiä vika ammunnasta, korjata se ja lähteä Amerikkaan ampumaan maailmancuppia juhannusviikoksi. Onneksi minulla kisan aikana jonkinlainen ajatus mahdollisesta virheestä syntyi. Amerikassa Salt Lake Cityssä saankin sitten yksin edustaa suomalaista jousiammuntaa, sillä muita ampujia ei ole Suomesta tuonne lähdössä.


PS. Kiitos siskolle majoituksesta ja fysiikkatreeniohjelmista!