Tauluammunnan SM, Tampere 7.-9.7.2017

13.07.2017

"... sain joka tapauksessa ensimmäisen tauluammunnan henkilökohtaisen SM-mitalini..."

Tänä vuonna tauluammunnan SM-kisat järjestettiin Tampereella osana SM-viikkoa. 

Menimme isäni kanssa Tampereelle junalla torstaina, sillä kisat alkoivat jo perjantaina. Vaisto- ja talja-ampujat aloittivat alkukilpailulla aamulla. Meidän tähtäinampujien vuoro tuli iltapäivällä. 

Lämmittelynuolet osuivat hyvin ja odotinkin malttamattomana kisan alkamista, sillä sää ja fiilis olivat kohdillaan huipputuloksen ampumiseen. Alkukisan ensimmäisellä puolikkaalla sain kuitenkin kasaan vain 315 pistettä, olin ihmeissäni. Minulla oli useita osumia punaiselle oikealle, joille en osannut sanoa mitään tarkkaa syytä. Onneksi ennen toisen puolikkaan aloittamista isäni sanoi, että heilahdin voimakkaasti oikealle useilla nuolilla juuri kun laukaisin. 

Kiinnitin seuraavalla puolikkaalla huomiota tukevasti seisomiseen ja sainkin selvästi paremman tuloksen, 335. Tämän hyvän puolikkaan ansiosta kipusin aivan kärjen tuntumaan tuloslistoilla ja oma mieliala koheni samalla huomattavasti. Sain siis yhteistuloksen 650. 

Alkukisan voittanut Matti Hatava ampui 652 ja toiseksi sijoittunut Samuli Piippo 650. Samulilla oli enemmän kymppejä, kuin minulla joten hän sijoittui toiseksi ja minä kolmanneksi. Oulun joukkueella olimme alkukisan jälkeen toisia Tampereen joukkueen ottaessa piikkipaikan uudella Suomen ennätyksellä. 

Illalla kävimme syömässä Haraldissa. Ruoka oli erinomaista.

 
Lauantai aloitettiin joukkueotteluilla. Ensimmäisenä saimme vastaamme Turun Arcuksen joukkueen. Voitimme ottelun ja etenimme semifinaaliin Kokkolan Achilleksen joukkuetta vastaan. Voitimme myös Achilleksen ja pääsimme finaaliin Tampereen jousiampujia vastaan. Kultamatsin hävisimme Tampereen joukkueelle 6-2, mutta olimme tyytyväisiä hopeaan.


Iltapäivällä jatkoimme henkilökohtaisilla otteluilla. Ensimmäisenä vastaani tuli Markku Rautiainen. Ammunta oli hieman vaihtelevaa, mutta voitin ottelun kuitenkin 6-2. 

Seuraavana vastaani tuli Tampereen jousiampujien Antti Pietikäinen. Anttia vastaan ammuin todella hyvin ja voitin ottelun suoraan 6-0. 

Kolmas vastustajani oli tämän vuoden mittaan erittäin tutuksi vastustajaksi tullut Markus Nikkanen Kokkolasta. Ottelumme oli erittäin tiukka, kuten aina. Etenimme aina uusintanuolelle asti. Sain omani kymppiin ja Markus ampui ysin, joten pääsin etenemään semifinaaleihin. 

Semifinaalissa vastaani tuli hieman yllättäen Pyry Ekholm. Voitin Pyryn 7-1 ja lunastin paikan sunnuntai-illan televisioitavaan finaaliin Tekoniemen Anttia vastaan. Olin erittäin tyytyväinen, sillä minulla ei ollut yhtään tauluammunnan yksilökisan SM-mitalia ja nyt ensimmäinen oli varmistunut.


Sunnuntai oli pitkä päivä finaalia odotellessa. Kävin treenikentällä ampumaan nelisenkymmentä nuolta iltapäivästä. Osumat olivat erittäin hyviä ja olin tyytyväinen omaan tekemiseen, se tuntui hyvältä ja varmalta. 

Lounaan jälkeen ammuimme vielä finaalikenttänä toimivan pesäpallostadionin takana muutaman kymmenen nuolta ja osumat pysyivät tuolloinkin keltaisella ihan muutamaa kasia lukuun ottamatta. 

Finaalin alkaessa minua jännitti yllättävän vähän. En saanut ammuntaa kuitenkaan toimimaan kuten se oli treenikentällä toiminut vaan lähestulkoon kaikki suoritukset olivat hieman löysiä. Ammunnastani puuttui terävyys, se viimeinen jokin, jolla nuolet niputetaan keskelle. Voitimme settipisteitä vuorotellen, joten lopulta edessä oli uusintanuoli. Ammuin omani ysille, hieman irti kympistä. Tekoniemi sai oman nuolensa aivan keskelle ja voitti minut. Kylläpä osasikin harmittaa. Sain joka tapauksessa ensimmäisen tauluammunnan SM-mitalini ja pääsin osallistumaan televisioitavaan finaaliin, joten voin olla aivan tyytyväinen omaan suoriutumiseeni SM-kisoissa.


Seuraavat kisat, joihin osallistun ovat Kuopiossa 22.7. ja Kokkolassa 29.7. Elokuussa sitten reissaan ulkomailla, kun osallistun Berliinissä maailmancupin osakilpailuun ja sieltä jatkan kauteni pääkilpailuun, Taiwanin universiadeihin. Sitten olisikin vuorossa jo palaaminen takaisin Ouluun koulun penkille, kylläpä se kesä on lyhyt..