SM-viikko, Vantaa, 7.-8.7-2018

08.07.2018

Eilen lauantaina ammuttiin Vantaalla Mixed team karsintakisa, joka oli samalla myös ensimmäinen osa EM-karsintaa. Kisa oli tuulinen ja useilla kärkipään ampujilla oli hankaluuksia sen kanssa. Omalta osaltani ammunta onnistui oikein kivasti ja kuroin jatkuvasti eroa pidemmäksi muihin ampujiin ja voitin lopulta oman sarjani murskaavasti 42 pisteen erolla toiseksi sijoittuneeseen Antero Sistoseen. 

Avovaimoni Mira oli kehitellyt kisan kuluessa teorian, että tuulisen kisan ampuminen Salt Lake Cityssä oli valmistellut minut hyvin tällaiseen kisaan. Eipä siinä voi kuin olla samaa mieltä kun ammunta tuntui hyvältä ja nuolet osuivat pääosin keltaiselle tuulesta huolimatta. 

 Parijoukkueella sijoituin äitini kanssa toiseksi parin Kuoppa-Tekoniemi ottaessa oletetusti piikkipaikan. Äitini lähtö parikseni oli kaikille suuri yllätys, luulin itsekin vielä kolme viikkoa ennen kisoja ampuvani pelkän karsintakisan. Äitini edellisestä kisasta oli kuitenkin kulunut jo kymmenisen vuotta.


Sunnuntaina aloitettiin parikilpailun ottelut. Meidän parillamme oli ensin vapaakierros onnistuneen karsintakisan vuoksi. Neljän parin joukkoon pääsystä ammuimme paria Bottinelli-Ronkainen vastaan. Olimme jo johdossa 4-0, mutta sitten meillä jäi yksi nuoli ampumatta, kun epähuomiossa en laskenut äidilleni aikaa ja aika loppui sitten kesken. Voitimme kuitenkin seuraavan sarjan ja etenimme semifinaaleihin pistein 6-2. 

Semifinaalivastustajana oli pari Lassila-Hatava. Ammuimme ottelun hyvin ja voitimme myös heidät 6-2 ja lunastimme paikkamme finaalissa. Siellä vastaamme asettui oletetusti alkukilpailun ykköspari, Kuoppa-Tekoniemi. 

Finaalin alkuun oli aikaa useita tunteja, joten tässä välissä oli aikaa mukavasti käydä syömässä ja ampua vielä muutama nuoli jotta tähtäin olisi kohdallaan finaalissa.


Jälleen kerran finaalirevanssi Tekoniemen kanssa, ajattelin. Finaali televisioitiin, joten siitä seurasi vielä lisää jännitystä. Hieman yllättäen en kuitenkaan kokenut jännittäväni ammuntaa ollenkaan. Olimme kuitenkin niin selvästi haastajan asemassa ja kilpakumppanimme selviä ennakkosuosikkeja. Ammuskelinkin kaksi ensimmäistä sarjaa kivasti keltaiselle ja yhtäkkiä olimmekin 4-0 johdossa ja paikassa katkaista ottelu lyhyeen. Kolmannella sarjalla ensimmäisellä nuolella hieman haparoin ja nuoli karkasi kasille, mutta sen jälkeen keltainen löytyi taas. Kolmas sarja meni kuitenkin vastustajille ja tilanne kaventui 4-2. Neljännellä sarjalla tilanne kuitenkin ratkesi ja voitimme Mixed-team SM-kultaa. 

Kyseinen SM-mitali jaettiin ensimmäistä kertaa Suomessa. Ja tämähän tosiaan oli minulle ensimmäinen aikuisten luokan SM-kulta. Hopeaa ja pronssia on viime vuosina kertynyt, mutta se kirkkain on jäänyt puuttumaan. Nyt kun tili on avattu niin on hyvä pyrkiä jatkamaan heinäkuun lopussa Tahkolla, kun ratkotaan henkilökohtaiset SM-mitalit ja seurajoukkueiden SM-mitalit.


Seuraava kisani on kuitenkin Berliinissä. Lähden ensi sunnuntaina Berliiniin maailmancupin viimeiseen osakilpailuun. Avovaimoni lähtee myös mukaan, joten saamme viettää edes hieman yhteistä lomaa ulkomailla. Lomia ilman jousiammuntaa meidän onkin todella hankala viettää, kun jousiammuntakausi vie vuoden 52 viikosta 50 viikkoa.