Pakkaspiikki, Tornio 27.1.2019

01.02.2019

Vuoden 2019 ensimmäisenä kisana minulle oli Tornion Pakkaspiikki. Kokkolassa aiemmin järjestettyyn kisaan en osallistunut, koska olin ampunut sen verran paljon pidmepiä matkoja, että en kokenut olevani valmis 18m kisamatkalle. Ennen Torniota ehdin kuitenkin hyvin ampua 18m sisämatkaa ja osuminen oli kohtuullisen hyvää.
Lämmittelynuolilla osuminen oli ihan hyvää ja koin olevani valmis ampumaan hyvän tuloksen. Kisasarjojen alkaessa osumat kuitenkin olivat muutaman millin liikaa vasemmalla ja sain aloitukseen vain 28 pistettä. En siirtänyt tähtäintä sillä lämmittelynuolilla osumat olivat olleet keskellä. Seuraavat kolme sarjaa vaeltelivat laidalta toiselle ja siirtelin tähtäintä niiden mukana. Toiveet hyvästä tuloksesta karisivat tässä vaiheessa kun neljän sarjan jälkeen olin hukannut jo 8 pistettä. Tuon jälkeen osuminen hiukan tasoittui ja ammuin kohtalaisen tasaisesti 29 pisteen sarjoja. Bingoja tuli koko alkukarsinnan aikana vain 4. Viimeisen sarjan bingo oli kuitenkin tärkeä sillä sain sen ansiosta tasapisteet 578 - 578 Samulin kanssa ja ykköspaikasta heitettiin kolikkoa sillä kymppejä ja ysejä oli yhtä paljon. Hävisin kolikonheiton joten aloitin ottelut 2. sijalta.
Ensimmäisenä vastassani oli Pohjan Jousen Juha Siurumaa. Voitin ottelun suoraan 6-0 kun ammuin kaksi bingoa ja viimeisellä sarjalla 27 pistettä. Etenin täten finaaliin Samulin kanssa. Finaalissa hyvä ammunta jatkui ja ammuin kolme bingoa peräkkäin jotka riittivät voittamaan myös finaalin 6-0. Hauskaahan tässä oli se että ammuin kahden ottelun kuuden sarjan aikana enemmän bingoja kuin koko alkukisan 20 sarjan aikana. Hyvä kuitenkin että edes toinen osuus kisasta onnistui hyvin.
Seuraavana viikonloppuna on edessä Kuortaneella maajoukkueleiri jossa karsitaan tulevan kesän maajoukkuetta. Minulle paikka maajoukkueessa on jo varmistunut, mutta mielellään sitä käy kisailemassa pidemmällä matkalla muiden Suomen huippujen kanssa. Seuraavat 18m sisäkisat ovat sitten helmikuun lopulla sisä-SM kisat Riihimäellä.