MM-karsinta, Kokkola 29.7.2017

01.08.2017

"...olisi pitänyt pitää välivuosi koulusta..." 

Kokkolan kisa toimi tänä vuonna toisena MM-karsintana SM-kisojen ohella. MM-kisat järjestetään Meksikossa lokakuussa.

 Kisoihin osallistui miltei koko Suomen miesampujien kärki.  Tämä kisa oli minulle myös tämän kauden viimeinen kansallinen kisa. Lähdin kisaan vain kilpailemaan kansallisessa kisassa, enkä MM-karsinnassa. Kouluni ei ollut valmis joustamaan enää pakollisesta opetuksesta ja olisin joutunut pitämään välivuoden MM-kisojen vuoksi. Sain kuitenkin onnekseni kahden viikon universiadimatkan elokuulle järjestymään.


Aamulla sää näytti hieman epävakaalta ja tuuliselta. Päivän mittaan satoi muutamana otteeseen, mutta pahemmalta sateelta vältyttiin. Tuuli yltyi hieman iltapäivään mennessä. Ammuin tuloksen 639, joka nyt on tuota minun tämän kesän tasoani. Harmittavan paljon olen nyt jäänyt viime kesän tuloksista. Tämä on nyt kuitenkin ensimmäinen kesä, kun olen koko kesän töissä ja koulussakin oli erittäin tiukka vuosi. Laitan noiden muiden aktiviteettien piikkiin aika paljon tämän kesän heikosta tasosta. Toisaalta onhan näillä tuloksilla ihan komeasti Suomessa pärjännyt. Kokkolassakin olin nyt alkukisan 3. Edelläni olivat Tero Pyylampi tuloksella 645 ja Matti Hatava samalla tuloksella minun kanssani (Matilla oli enemmän kymppejä, joten sen takia hän oli 2). 

Olisin päässyt mukaan MM-kisajoukkueeseen tulosten puolesta, mutta olisi pitänyt pitää välivuosi  koulusta ja oma taso on ollut matalahko niin kisat jäävät nyt suosiolla väliin.


Ensimmäisen pudotusotteluni voitin suoraan 6-0 hyvällä ammunnalla tuuliseen säähän. Sain kaikki nuolet keltaiselle ja kolmen sarjan tulokseksi 85/90. Seuraavana vastaani tuli Markus Nikkanen, ammuimme tasatahtiin ja tuli jälleen kerran uusintanuolen vuoro. Markus ampui omansa aivan keskelle muutaman millimetrin irti taulun keskellä olevasta ruksista. Itse ammuin omani ysille ja hävisin ottelun. Loppusijoitukseni oli sitten 5.


Urheilussa monesti puhutaan itsensä voittamisesta ja oman tekemisen kehittämisestä eteenpäin. En itsekään pidä yhtä tärkeänä kisan voittamista, kuin sitä että ammuin mielestäni hyvin ja olen tyytyväinen omaan suoriutumiseeni. Voittaminen on sitten se kirsikka kakkuun. Tänä kesänä noita itsensä voittamisen tunteita ei kuitenkaan ole ollut kuin hetkittäin, onneksi kuitenkin edes välillä. Ammuin muutamia hyviä kisapuolikkaita ja pudotuksissa ammuntani oli välillä huikeaa. 

Kauden viimeisten kansainvälisten kisojen jälkeen täytyy miettiä seuraavan kesän suunnitelmat tuon töissä käymisen suhteen. Oma taso notkahti sen verran voimakkaasti, että ainakaan koko kesää en aio töissä viettää.