Kemi 18m ja 25m, 11.2.2018

11.02.2018

...tasaista ja hyvää ammuntaa...

Kemissä ammuttiin 11.2.2018 kaksi erillistä kisaa, toinen 25m matkalta ja toinen 18m matkalta. Lisäksi näiden jälkeen ammuttiin epävirallinen joukkuekisa. 

Ensin ammuttavalta 25m matkalta sain ammunnan toimimaan hyvin. Löysin saman tunteen mikä minulla on treeneissäkin ollut ja välillä tuntui jopa, että kympiltä ei voi osua ohi. Ensimmäisen puolikkaan tulokseksi sain 290/300. Toinen puolikas meni vieläkin paremmin ja sain 295/300. Toisella puolikkaalla ammutut ysit olivat aivan kympin tuntumassa, mutta kuitenkin ysin puolella. Tuntui hyvältä, että kisoissakin alkoi tulosta tulemaan. Sain siis kaikkiaan 25m matkalta 585/600 pistettä ja olin miesten tähtäinsarjan kärjessä. Ainoastaan taljalla ampuva Juho Hautamäki ampui yhden pisteen enemmän ja paransi omissa nimissään ollutta Suomen ennätystä.

18m kisa alkoi vahvasti. Sain 8 kymppiä peräkkäin, sitten kuitenkin hieman väsähdin ja ammuin paljon ysejä. Ennen 18m puolikkaan loppua sain kuitenkin taas itseni kasattua ja puolikkaan tulokseksi tuli 290/300. Toisella puolikkaalla pitkä päivä alkoi taas painaamaan ja ammuin muutamia heikkoja suorituksia. Sain kuitenkin lopussa tsempattua itseäni ja lopetin kisan bingoon, puolikkaalle tuli pisteitä 289/300 ja koko 18m tulokseksi siten 579/600.

Kaiken kaikkiaan päivä oli muutamia pieniä lipsahduksia lukuun ottamatta Kemissä ammuttiin 11.2.2018 kaksi erillistä kisaa, toinen 25m matkalta ja toinen 18m matkalta. Lisäksi näiden jälkeen ammuttiin epävirallinen joukkuekisa. Ensin ammuttavalta 25m matkalta sain ammunnan toimimaan hyvin. Löysin saman tunteen mikä minulla on treeneissäkin ollut ja välillä tuntui jopa, että kympiltä ei voi osua ohi. Ensimmäisen puolikkaan tulokseksi sain 290/300. Toinen puolikas meni vieläkin paremmin ja sain 295/300. Toisella puolikkaalla ammutut ysit olivat aivan kympin tuntumassa, mutta kuitenkin ysin puolella. Tuntui hyvältä, että kisoissakin alkoi tulosta tulemaan. Sain siis kaikkiaan 25m matkalta 585/600 pistettä ja olin miesten tähtäinsarjan kärjessä. Ainoastaan taljalla ampuva Juho Hautamäki ampui yhden pisteen enemmän ja paransi omissa nimissään ollutta Suomen ennätystä.

18m kisa alkoi vahvasti. Sain 8 kymppiä peräkkäin, sitten kuitenkin hieman väsähdin ja ammuin paljon ysejä. Ennen 18m puolikkaan loppua sain kuitenkin taas itseni kasattua ja puolikkaan tulokseksi tuli 290/300. Toisella puolikkaalla pitkä päivä alkoi taas painaamaan ja ammuin muutamia heikkoja suorituksia. Sain kuitenkin lopussa tsempattua itseäni ja lopetin kisan bingoon, puolikkaalle tuli pisteitä 289/300 ja koko 18m tulokseksi siten 579/600.

Kaiken kaikkiaan päivä oli muutamia pieniä lipsahduksia lukuun ottamatta tasaista ja hyvää ammuntaa. Voitin oman sarjani kohtuullisella erolla toiseksi tulleeseen Jaakko Hepolaan. Olin jopa hieman yllättynyt, että sain kisoissa noinkin hyvän tuloksen, vaikka en ole kisoissa käynyt sitten marraskuisten kotikisojen joissa jäin pronssille. Tärkein selittäjä onnistumiselle on uskoakseni se, että sain ammunnan tuntumaan samalta kuin miltä se treeneissä tuntuu.

Ajattelin myös kertoa hieman muitakin kuulumisia, sillä en ole tätä blogia hetkeen päivittänyt. 

Sain opiskelevien urheilijoiden apurahan ns. URA-apuraha. Se myönnettiin tänä vuonna noin 130 opiskelevalle urheilijalle. Apuraha on 3000e ja aion sen käyttää kisamatkojen kustannuksiin. 

Treenaamisen helpottamiseksi muutin aivan Oulun jousimiesten sisätreenipaikan viereen avovaimoni kanssa, joten pystyn nyt helposti käymään treeneissä ennen koulua ja koulupäivän jälkeen. Asuntomme vierestä lähtee myös hiihtolatu Iinattiin (noin 15,5km lenkki) ja Ouluhallin kuntosalille ei ole juuri mitään matkaa. Mahdollisuudet harjoitella ovat siis kunnossa. 

Koulussakin alkoi nyt rennompi jakso, joten tilanne näyttää hyvältä kesää ajatellen. Treenaamiselle on aikaa ja motivaatiota löytyy. 

 Tulevana kesänä onkin tarkoitus käydä kolme kisaa ulkomailla. Maailmancupin osakilpailut Salt Lake Cityssä ja Berliinissä sekä EM-kisat Puolassa. Muihin maailmancupin osakilpailuihin en koulun vuoksi pystynyt tänä vuonna lähtemään.

Ensi kesälle sovin paljon vähemmän töitä kuin mitä minulla oli viime vuonna, sillä haluan panostaa nyt ennen Tokion olympialaisia niin paljon kuin vain on suinkin mahdollista. Viime kesänä olin töissä arkena 8-16 ja se tuntui treeneissä. Tulevana kesänä käyn vain kahtena päivänä viikosta tekemässä iltavuoroja 16-22. 

Olen myös palannut Kuortaneella pidettävään maajoukkueleiritykseen vuoden tauon jälkeen.