Kauden 2018-19 avaus

24.11.2018

Aloitin sisäkauteni Pellon Ensilumenkisassa. Kisassa ammuttiin tulokset sekä 25m että 18m matkoilta. En ollut aiemmin Pellossa käynyt, mutta halusin päästä tarkastamaan tuloskuntoni kisoissa ja aiemmin järjestettyyn Oulun kisaan en päässyt osallistumaan maajoukkueleirin vuoksi.

Ammuin kisoissa ihan tyydyttävät tulokset, 25m 581 ja 18m 583. Laitoin omassa mielessäni ainakin muutaman pisteen aikaisen herätyksen piikkiin. Treeneissä olin kuitenkin päässyt paljon parempiinkin tuloksiin ja olotila ei ollut kaikkein virkein. Näiden tuntemusten vuoksi päätinki osallistua seuraavan viikonlopun Kemin kisaan. Pellosta ajelimme Miran kanssa Rovaniemelle hotelliin yöksi.

Kemissä treeninuolilla tähtäin löysi nopeasti paikoilleen ja odotin innolla kisaa. Ensimmäisen kisanuolen tupeksin kuitenkin keskelle punaista, onneksi kuitenkin 8 pistettä tuolla suorituksella sai. Seuraavalla sarjalla ammuin toisen kasin. Tässä vaiheessa piti hieman miettiä, että mitä tänne onkaan tultu tekemään. Sain heikon alun jälkeen ammunnasta kuitenkin kiinni ja puolikkaan tulokseksi muodostui 289. Seuraavalla puolikkaalla vältyin punaisten ampumiselta ja keräsin mukavan 294 pisteen puolikkaan. Sivusin siis Pellossa ampumani tulosta. Kemissä ammuttiin myös ottelut joissa selvitin tieni finaaliin Piipon Samulia vastaan puhtaailla 6-0 voitoilla Aulan Arista ja Hepolan Jaakosta. Finaali olikin sitten tiukempi, ammuimme molemmat hyvin ja settipisteitä oli tarjolla vain 29 tai 30 pisteen sarjoilla. Olin jo 1-5 tappioasemassa, josta kuitenkin selvisin viidellä kympillä ja yhdellä ysillä uusintanuolelle. Uusintanuolen ammuimme molemmat ysille, mutta minun nuoleni oli hieman lähempänä ja voitin finaalin. Olipa mukava saada tiukka finaali!

Kemin kisan jälkeen pääsin viimein ampumaan uudella jousellani, joka oli odotellut kaapissa koskemattomana jo Pellon kisaa edeltävästä perjantaista saakka. Uudessa Hoyt Formula X rungossa on vanhaan Hoyt Prodigy RX jouseeni nähden muutamia teknisesti parempia ratkaisuja, ampuessa eroa ei juurikaan huomaa. Uudet Velos lavat olivat nopeammat kuin aiemmat X-tour lavat ja jouduinkin useamman päivän Oulaisissa isäni kanssa säätämään jousta, jotta saimme samat nuolet toimimaan. Olimme jo vähällä vaihtaa jäykempiin 350 nuoliin, mutta lopulta saimme 380 nuolen toimimaan hyvin.

Juuri alkanut kausi on tärkeä Tokion olympialaisia ajatellen, sillä kesäkuussa järjestettävissä MM-kisoissa jaetaan puolet Tokio2020 paikoista. Koulu loppuu onneksi jo maaliskuun lopulla ja pääsen rauhassa keskittymään noihin kisoihin. Valmistumisen jälkeiset työkuviot olen saanut myös sovittua valmiiksi ja ne ovat olympiaprojektiani varten niin hyvät kuin vain suinkin toivoa voi.

Kuvassa sisätulosteni keskiarvon tämän hetkinen kehittyminen vuosittain. Jotakin on selkeästi tehty oikein.