Kampus II, Kokkola 3.3.2018

03.03.2018

...sillä ammuin itse pelkkiä kymppejä... 

Kemin kisojen jälkeen aikaa treenaamiselle on ollut mukavasti ja ne ovat kulkeneetkin hyvin. Sain jopa treeneissä jo ammuttua täydet 300 puolikkaalla 18m kierroksella, toinen puolikas oli sitten 291. Hyvin kulkeneiden treenien innostamana lähdin Kokkolaan ampumaan hyvää tulosta, ajattelin että jos hyvin menee niin saan 580 pistettä kasaan.

Kokkolassa ensimmäisellä puolikkaalla sain 292 pistettä. Ammunta oli todella tasaista ja huonoja suorituksia ei tullut lainkaan, ensimmäinen sarja jäi puolikkaan huonoimmaksi, 28 pistettä. Tämän jälkeen ammuin 29 ja 30 pisteen sarjoja. Toiselle puolikkaalle vauhti pysyi ennallaan ja ammuin 29 ja 30 pisteen sarjoja. Toisiksi viimeisellä sarjalla ajatus hieman pääsi karkaamaan ja ammuin alas kasin. Tämä yksi epäonninen nuoli jäi onneksi koko kisan ainoaksi osumaksi keltaisen ulkopuolelle. Toiselle puolikkaalle sain myös 292 pistettä kasaan ja kokonaistulokseksi muodostui 584. 

Kyseinen tulos sivuaa omaa henkilökohtaista ennätystäni viime talvelta. Täytyy siis ehdottomasti olla tyytyväinen. Pääsin tuloksellani myös miesten Rankingin kärkeen. Omien laskelmieni mukaan 7 pistettä Tekoniemen edelle.

Otteluihin lähdin piikkipaikalta ja sain yhden vapaakierroksen kisan alkuun. Ammuin treeninuolet vahvasti, pelkkiä kymppejä. Semifinaalissa vastaani asettui Jousi-Jussien Markus Leikkola. Aiemmin Markus oli tiputtanut kaimansa Nikkasen Markuksen. Leikkola ampui minua vastaan oikein hyvin, muistaakseni 28, 29 ja 28 pisteen sarjat. Ne eivät kuitenkaan antaneet yhtään settipistettä sillä ammuin itse pelkkiä kymppejä. 

Finaalit ammuttiin vuoroammuntana ja saimme Piipon Samulin kanssa hetken aikaa odottelemaan omaa vuoroamme, kun yleinen talja ja naisten tähtäin ampuivat omat finaalinsa ensin. Samulia vastaan homma jatkui samalla tahdilla, kuusi kymppiä peräkkäin ja olin jo 4-0 johdossa. Kolmannella sarjalla pieni jännitys hiipi puseroon: "Onko tämä nyt ihan mahdollista, että pelkkiä kymppejä otteluissa??" Ammuinkin sitten pari ysiä paineenpurkua ja lopetin sarjan kymppiin. Tästä sarjasta pisteet menivät jakoon ja tilanne oli 5-1. Seuraavalla sarjalla hyvä tuntuma tekemiseen jatkui ja ammuin täydet 30, kuten Samulikin. Jaoimme siis pisteet ja ottelu loppui 6-2.

Olipa vaan hurjaa ammuntaa noissa otteluissa, puolikkaan tulokseksi olisi tullut 298/300.

Seuraavat kisat ovat SM-kisat Oulussa 24.-25.3. Jatketaan harjoituksia ja pyritään pitämään huippuvirettä yllä