JuhlaKarhu, Pori 15.4.2018

15.04.2018

...loistavan alkukierroksen tulos 678 kuitenkin lämmittää... 

Kauden ensimmäinen 70m kilpailu ammuttiin lauantaina 15.4. Porissa. Kisoihin valmistautuminen ei olisi paljoa paremmin voinut onnistua, sillä minulla oli koulusta täysin vapaa viikko. 

Vietin viikon Oulaisissa 70m ja 90m matkoja ampuen ja iltaisin kävin muutaman kerran rauhallisella hiihtolenkillä Miran kanssa. Nuolia kertyi reippaasti ja torstaina ampumani tulos 678 lupaili hyvää kisoja ajatellen.


Lähdimme Miran kanssa Poria kohti jo perjantaina puoliltapäivin, sillä matka kesti noin kuusi tuntia ja hyvin nukuttu yö ennen kisaa on tärkeä tekijä kisojen onnistumisen kannalta. Kävimme illalla Porin saavuttuamme syömässä ja menimme hyvissä ajoin nukkumaan. 

Lauantaina aamulla suuntasin hallille. Lämmittelynuolilla tuntui, ettei kympiltä pysty ohi ampumaan. Kisan alkaessa osumat kuitenkin aavistuksen verran heikkenivät ja muutama nuoli karkasi kauas punaisellekin asti. Kymppejä silti tuli kiitettävästi ja ensimmäiselle puolikkaalle kertyi tulosta 336/360 pistettä, yhden pisteen Tekoniemen Antin edellä. Antin kanssa olikin ollut tiukkaa taistelua kärkipaikan pitäjästä. 

Lyhyen tauon jälkeen toinen puolikas onnistui vielä paremmin. Ammunta oli rentoa ja luotto omaan taitoon pysyi, kun hyvin ammutun suorituksen päätteeksi nuolet löytyvät keskeltä taulua. Viimeisellä sarjalla sain vielä kasaan mukavat 59 pistettä ja toiselle puolikkaalle kertyi pisteitä 342/360. Lopputulos oli siis sama kuin torstain treenitulokseni 678/720. Voitin alkukilpailun kohtalaisella erolla toiseksi tulleeseen Tekoniemeen joka ampui 662.

Ensimmäisen otteluni voitin 7-1 ja seuraavan 6-2. Semifinaalista Hepolan Jaakkoa vastaan etenin pistein 7-3 finaaliin jo tuttua finaalivastustajaa, Tekoniemen Anttia vastaan. Ottelun alkuun sain kaksi 29 pisteen sarjaa joiden ansiosta johdin kultafinaalia 3-1. Sitten ammuin pari 26 pisteen sarjaa ja tilanne olikin 3-5 kaiman hyväksi. Viimeisellä sarjalla sain 28 pistettä, mutta se ei riittänyt tänään jatkamaan finaalia uusintanuolelle vaan hävisin ottelun 3-7. 

Jäihän se toki harmittamaan että loistavan alkukierroksen jälkeen en saanut oikeastaan missään vaiheessa otteluita ammuntaa samalle tasolle alkukierroksen kanssa. Palkinnoksi sain todella komean pronssisen karhun. Karhut jaettiin yleisten sarjojen kolmelle parhaalle Porin Jousiampujien 60v juhlavuoden kunniaksi.

Loistavan alkukierroksen tulos 678 kuitenkin lämmittää sen verran mieltä, että näin päivä kisojen jälkeen osaan olla tyytyväinen omaan suoriutumiseeni. Tuloshan ylittäisi nykyisen Suomen ennätyksen yhdellä pisteellä, mutta koska tulos on ammuttu hallissa niin se ei ole ennätyskelpoinen. Jatketaan harjoituksia ja pyritään löytämään niitä kymppejä otteluihin! 

Seuraava viikonloppuna olen taas reissussa, maajoukkueleirillä Kuortaneella.