Hopeavaskooli, Rovaniemi 26.5.2018

26.05.2018

"...oli ehdottomasti oikea päätös jättää kesätyöt vähemmälle tältä kesältä..." 

Avasin kesän kisakauden Rovaniemellä. 

Kisaa edeltävästi minulla oli Oulaisissa kahden viikon mittainen terveyskeskusharjoittelu. Tk:ssa ollessani huomasin, että oli ehdottomasti oikea päätös jättää kesätyöt vähemmälle tältä kesältä. Aikaa treeneille oli harjoittelun aikana vähemmän ja oheisharjoittelu jäi niukaksi tavallisiin määriin verrattuna. Harjoittelun vuoksi en myöskään voinut osallistua Turkissa järjestettyyn maailmancupin osakilpailuun. Harjoittelu toki opetti paljon käytännönasioita lääkärin työstä.


Ajelimme isän kanssa jo perjantaina Rovaniemelle. Kisat alkoivat lauantaina aamusta. Ilma oli lämmin, mutta tuulinen. Tuuli pyöritti ympäriinsä eikä ollut tasainen samasta suunnasta puhaltava tuuli oikeastaan missään vaiheessa kisaa. Kovempiakin puuskia välillä tuli, mutta niihin toki en ampunut vaan purin suorituksen. 

Ensimmäisellä puolikkaalla tulosta tuli oikein mukavasti, 337. Sarjat olivat 54 ja 58 väliltä. Toisella puolikkaalla tuuli vielä hieman yltyi. Olin kuitenkin aivan hyvässä vauhdissa ja kymppejä tuli mukavasti. Yhden kuutosen sain kuitenkin ammuttua kun nappasin jänteestä kiinni laukaistessani. 

Ennen viimeistä sarjaa aloin hieman laskemaan pisteitä ja huomasin että saisin vielä oman ennätyksen, jos saan 57 pistettä. Ammuin nuolia keltaiselle, välillä hieman tähtäintä säätäen. Ennen viimeistä nuolta minulla oli 47 pistettä kohtalaisen tiukassa nipussa vasemmalla alhaalla, kympillä tulisi uusi ennätys.

 Olin jo useampaan otteeseen ruuvannut tähtäintä, jotta nuolet tulisivat hieman oikealle ylös, mutta tuntui ettei siirroilla ollut vaikutusta. Siirsin vielä kerran. Purin ensimmäisen yrityksen kovemman tuulenpuuskan vuoksi ja ammuin, ysi, ylös oikealle. Hieman harmitti että ennätys jäi ampumatta ja 670 raja rikkomatta. Ehkäpä ilman tuota viimeistä siirtoa olisi tullut? Tulos 669 sivuaa kuitenkin omaa ennätystäni vuodelta 2016 ja keli oli paljon vaikeampi kuin kaksi vuotta sitten Turkissa, joten tyytyväinen täytyy olla.


Otteluissa ammunta ei ollut yhtä vahvaa kuin se oli peruskierroksella. Voitin kuitenkin molemmat otteluni, semifinaalin 6-2 ja finaalin 6-0. Kovin lataus taisi mennä alkukierrokseen ja ottelut tuli sitten vain ammuttua hieman sinne päin. 

Alkukierroksen tulosta lähdin Rovaniemelle ampumaan, sillä seuraavat kisat Jyväskylässä 10.6. ovat jo ensimmäinen arvokisakarsinta. Ottelutuloksista ei saa lisäpisteitä, joten alkukisassa onnistuminen on tärkeintä. Tuulisessa kelissä ammuttu hyvä tulos lupailee hyvää tulevalle kaudelle. Mukavaa että tuloksia alkaa tulla nyt myös kisoissa.