Homenokan Fita, Jyväskylä

19.08.2018

50m 333/360
50m 333/360


...Jyväskylässä on kyllä hyvä kenttä ampua korkeita pisteitä! ..

Kauden toinen FITA-kierros (tai 1440-kierros) ammuttiin Jyväskylässä. Kisaan oli harmillisen vähän osallistujia yleisessä sarjassa, vain yksi ampuja lisäkseni. Lähdinkin kisaan parantamaan omaa ennätystäni. Kisapäivälle oli kyllä luvattu vesisadetta ja kohtalaista tuulta. Menin lauantaina siskolleni yöksi ennen sunnuntain kisaa.


Kisa alkoi hieman viileämmissä merkeissä kuin kesän muut kisat, mutta sää lämpeni nopeasti. Pieni sateen pelko oli alkukisasta, mutta siltä kuitenkin säästyttiin. Tuulikaan ei haitannut kun kisakentän ympärillä on sen verran metsää. 90m alkoi hyvin mutta vauhti hieman hyytyi ja pisteitä kertyi hieman vaisusti, 303. 70m oli myöskin hankalaa ja ammuin 325. Tulos sinällään on FITA:lla ihan hyvä, mutta kyseistä matkaa on tullut harjoiteltua paljon ja odotin kovempaa tulosta. 50m kulki paljon paremin sitten, ammuin vain kaksi punaiselle pistealueelle. 50m viimeistä sarjaa aloitettaessa SE-tuloksen ampuninen olisi vielä ollut mahdollista, tulokseksi jäi kuitenkin 333, 6 pistettä ennätyksestä. 30m matka kulki myös hyvin, harmillisesti se alkoi ysillä kun tähtäimen merkki ei ollut aivan kohdallaan. Lopputulokseksi kertyi 357 eli miltei täydet pisteet. Tältä matkalta jäin siis SE-tuloksesta 3 pistettä. Yhteensä pisteitä kertyi 1318 joka parantaa omaa FITA ennätystäni 7 pisteellä ja sivuaa isäni parasta tulosta. Jyväskylässä on kyllä hyvä kenttä ampua korkeita pisteitä!


Tämän kauden kisat Suomessa ovat nyt omalta osaltani ammuttu. Voitin tänä kesänä kaikki kisat joihin Suomessa olen osallistunut. Jäljellä ovat enää EM kilpailut Puolassa kuun lopulla. EM-kisoihin lähtee hyvä joukkue miehiin, lisäkseni Antti Tekoniemi ja Samuli Piippo. Kausi on kyllä mennyt hyvin, mutta vielä pitää treenejä jatkaa ennen EM-kisoja viikon verran. Ensi kaudella alkavat jo sitten Tokion 2020 olympialaisten karsinnat.