Halli-SM, Oulu 24.-25.3.2018

25.03.2018

...tein vahvan päätöksen, että nyt tulee kymppi... 

Valmistautuminen sisäkauden kohokohtaan, halli-SM kilpailuihin sujui hyvin, ennen kisaa hieman treenejä keventäen. 

Odotin kisaa kovasti, sillä kauden tulokset olivat olleet tasaisen hyviä ja luotto omaan tekemiseen oli kova. Kisoista oli myös tulossa todella hieno jousiammuntatapahtuma, sillä ampujia oli kisaan osallistumassa lähes 280. Kyseessä olivat siis suurimmat Suomessa koskaan järjestetyt jousiammuntakilpailut.


Alkukisa ammuttiin lauantaina aamupäivällä. Ammuin todella tasaisesti molemmat puolikkaat, lopputulokseksi kertyi 583. Välillä alkukisan aikana käväisin kisan kärjessä, mutta loppusijoitus oli toinen, 2 pistettä Tekoniemen Antille jääneenä ja 3 pistettä Pyylammen Teroa edellä. Mitään suurempia virheitä en kisan aikana tehnyt ja olin aivan tyytyväinen omaan tulokseeni ja sijoitukseeni ennen sunnuntain otteluita. 

Oulun joukkueella olimme myös alkukisan toisella sijalla Tampereen Jousiampujien ottaen piikkipaikan. Joukkueotteluita alettiin ampua lauantaina iltapäivällä. Ensimmäisenä saimme vastaamme Samulin ja Helin kanssa Oulun kakkosjoukkueen. Voitimme ottelun puhtaasti 6-0, kuten myös seuraavana vastaan asettuvan Jyväs-Sulan joukkueen. Semifinaalissa voitimme Vaasan joukkueen 6-2 ja etenimme kultaotteluun Tampereen jousiampujia vastaan. Ammuimme todella hyvin ampuen sarjat 59, 58 ja 57. Tämä ei kuitenkaan riittänyt Tampereen hurjaan vauhtiin 59, 60, 59 joten jouduimme tyytymään hopeaan, jälleen kerran.


Sunnuntaina aamusta aloitimme yksilökisan ottelut. Ensimmäisenä sain vastaani Lindforsin Mikon Lapin Jousesta, voitin ottelun 6-0. Toinen vastustajani oli Veikkolan Veikkojen Aku Leilaja, voitin myös hänet puhtaasti 6-0. Neljän sakkiin pääsystä ammuin Tampereen Jousiampujien kultajoukkueen Matti Hatavaa vastaan. Ottelu oli tasainen, vaikka voitinkin sen 6-2 ja varmistin pääsyn mitaliotteluihin. 

Semifinaalivastustajani Tero Pyylampi kuului myös Tampereen joukkueeseen. Tero kaatui todella tiukan ottelun jälkeen 6-4. Tässä vaiheessa mitalin kirkastus oli varma, sillä viime vuonna halli-SM kisoissa sain pronssia ja nyt olin selvittänyt tieni finaaliin. 

Finaalivastustajani oli Tampereen joukkueen viimeinen mies, Antti Tekoniemi. Kesällä olin hävinnyt Antille taulu-SM kisoissa kultaa uusintanuolella, joten nyt oli revanssin paikka. Ammuimme tasaisesti, mutta ennen viimeistä sarjaa pisteet olivat Tekoniemen eduksi 5-3. Viimeisellä sarjalla ammuin kaksi kymppiä ja katsoin tämän jälkeen vastustajani tauluun, siellä oli 29 pistettä. Pakko siis ampua kymppi jotta ottelu jatkuu. 

Tein vahvan päätöksen, että nyt tulee kymppi ja niinhän se tuli vaikka vapisin ja tärisin aika reippaasti, tai ainakin se tuntui siltä. Tuo kolmen kympin peräkkäin ampuminen tuntui kyllä todella hyvältä, ehdottomasti yksi omista huippuhetkistä jonka tulen muistamaan pitkään. Ottelu siis jatkui, uusintanuolella. 

Nyt pitkän viikonlopun päätteeksi kruunattaisiin Suomen mestari yhden nuolen perusteella. Ammuin omani ensin, suoritus tuntui aivan hyvältä, kymppi. Tekoniemi ampui omansa, kymppi. Tekoniemen nuoli oli kuitenkin selvästi lähempänä taulun keskustaa kuin minun nuoleni, joten hävisin nyt toistamiseen uusintanuolella mestaruuden samalle miehelle.


Vaikka kultamitali jäi edelleen haaveeksi, niin olen silti tyytyväinen viikonlopun sijoituksiin ja omaan suoriutumiseeni. Ammunta oli tasaisella tasolla koko ajan, eikä mitään suurempia mokia tullut tehtyä missään vaiheessa kilpailua. Vuoden takainen pronssi Kokkolan halli-SM kisoista tuli kirkastettua ja joukkue hopea uusittua. Kultamitali oli äärimmäisen lähellä, toistamiseen. 

Nyt aletaan sitten kovasti jo suuntaamaan ajatuksia kesän kisoihin. Ensimakua 70m kilpailuihin haetaan Porista 14.4. kun siellä järjestetään 70m kierros hallissa.