EuroGP, Romania 8.-14.4.2019

22.04.2019

Suomen olosuhteista katsottuna vuoden 2019 kv-kisat ovat todella aikaisin keväällä ja alkukesällä. Romanian EGP-kisa oli tämän ulkokauden ja kansainvälisen kisojen avaus minulle. Tässä kisassa järjestettiin myös viimeinen karsinta Minskiin EuropeanGames-kisoihin ja tämä olikin oikeastaa ainut syy minkä takia Romaniaan lähdin. Matkustaminen meni hyvin ja ongelmitta, ainoa hieman viivästystä aiheuttava seikka oli kun Helsinki-Vantaan lentokentällä joukkueen laukkuihin laitettiin "Firearm" laput ja Romaniassa sitten laukkuja syynättiin hieman tarkemmin. Kaikki kuitenkin saivat jousensa.

Säätiedoissa lupailtiin viileähköä ilmaa ja ajiottaista vesisadetta. Epävirallisissa harjoitukissa bussiaikataulu oli todella oudosti järjestetty ja ehdin ampua vain 33 nuolta, tuo kuitenkin tuntui riittävältä ja lähdin bussilla takaisin enkä tullut myöhemmin taksilla hotellille. Viralliset harjoitukset menivät ongelmitta ja osumat olivat hyviä. Hieman oudompi asia oli kuitenkin se että ammuin samaan tauluun Tekoniemen Antin kanssa samassa vuorossa ja viereisessä taulussa ampuivat Samuli ja Tero. Yleensä kv-kisoissa ei ole saman maan edustajia samassa taulussa.

Alkukisaan olosuhteet olivat loistavat, ei tuulta, ei sadetta, aurinko pilvessä ja lämpötilakaan ei ollut viileä. Ammuin koko kisan ajan todella tasaisesti ja mitään mokia ei tullut, todella hyviäkään sarjoja ei kuitenkaan tullut vaan kaikki sarjani olivat 54-56 pisteen sisällä. Lopputulokseksi muodostui 666 kahdella 333 puolikkaalla. Tuloksellani olin sijalla 20/154 parhaana suomalaisena miehenä, tosin kaima hävisi minulle vain yhden pisteen.

Ensimmäiselle ottelukierrokselle sain vastaani Puolalaisen Basiuras Michaelin alkukisan sijalta 93. Ottelu oli kuitenkin suhteellisen tiukka ja voitin sen pistein 6-4. Seuraava vastustajani oil tsekkiläinen Ebermann Erik joka oli voittanut ensimmäisellä kierroksella Ukrainan Viktor Rubanin. Tsekkiläistä vastaan ammuinkin sitten jo selvästi paremmin ja kaksi viimeistä sarjaani olivat 30 ja 29. Voitin ottelun 6-2. Kolmas vastustajani oli Belgian De Smedt Jarno. Ammuimme tasaisen kisan ja ottelu eteni uusintanuolelle asti. Ammuimme molemmat nuolet ketaiselle ysille. Tuomari mittasi osumien etäisyydet keskipisteestä ja julisti belgialaisen voittajaksi. Silmämääräisesti osumista ei pystynyt kertomaan että kumman nuoli oli lähempänä taulun keskustaa. Yksilökisani päättyi siten tähän otteluun ja loppusijoitukseksi tuli 17.

Joukkuekarsinnassa Minskiin saimme ensimmäisen kierroksen vapaata hyvän alkusijoituksen vuoksi. Ensimmäisenä joukkueena meitä vastaan ampui Itävalta. Voitimme ottelun hyvällä ammunnalla suoraan 6-0 ja etenimme Turkin kovaa joukkuetta vastaan. Turkkia vastaan meillä oli hetkemme mutta emme kuitenkaan pystyneet heille riittävästi vastaamaan ja hävisimme ottelun 6-2. Minskin EuropeanGames paikka jäi täten haaveeksi. EGP:n joukkuekisassa ammuimme Italian joukkuetta vastaan. Tämäkin ottelu olisi kyllä ollut voitettavissa hieman paremmilla osumilla, mutta 5-1 päättyi ottelu tällä kertaa Italian eduksi.
Sekaparijoukkuekisassa ammuimme Kuopan Tarun kanssa Venäjän joukkuetta vastaan. Sää oli kylmä ja vettä satoi. Tekoniemi toimi joukkueemme johtajana, hänellä taisi olla 5 takkia päällä ja silti häntä paleli. Ampuessa itselläni oli päällä vain pitkähihainen paita ja maajoukkuepaita, oli siis todella kylmä. Ammunta sujui kuitenkin itselläni aivan kohtuullisen mukavasti olosuhteisiin nähden. Ottelun hävisimme kuitenkin 6-2 ja EGP kisa oli ohi.

Yksilökisassa saamieni otteluvoittojen ansiosta sijoitukseni kohosi maailmanrankingissa sijalle 65. Mukavasti joka kauden aikana tuo ranking näyttää olevan ylöspäin menossa. Osallistun tällä kaudella vielä Shangain MC kisaan toukokuun alussa, Antalyan MC toukokuussa, Hollannin MM kesäkuussa ja Berliinin MC heinäkuun alussa. Kolumbiassa nyt huhtikuussa järjestetty MC jää väliin. MM-kisat ovat aivan ehdottomasti kauden pääkisa sillä siellä on jaossa paljon paikkoja Tokion olympialaisiin.