1.12.2018, Rovaniemi

06.12.2018

Jatkoin talvikauden kisojani Rovaniemellä 2x18m kisan muodossa. Lapin Jousi oli saanut uudet tilat ja kisat olivat hallin avajaiskisat. Ammuin näissä kisoissa myös ensimmäistä kertaa uudella jousellani. Lähdin ajelemaan Rovaniemelle aamusella puoli kuuden aikoihin. Tie oli hiljainen eikä porojakaan eksynyt tielle asti. Saavuttuani uuden hallin lähettyville täytyi ajo-ohjeet tarkastaa netistä, navigaattori ohjasi lukitulle portille, mutta Lapin Jousen sivuilta löytyi hyvät ohjeet loppumatkalle.

Uusi halli oli lämmin ja valoisa, joten siellä oli oikein mukava ampua kilpailua. Kisoja oli tosiaan kaksi, eli ammuttiin kaksi 60 nuolen tulosta. Ensimmäisen tuloksen kannalta kriittinen epäonnistuminen tuli jo toisella kisasarjalla, kun ammuin seiskan. Fiilis tuloksen ammuntaan lopahti tuossa aika lailla useamman sarjan ajaksi. Ensimmäiselle 30 nuolelle sain pisteitä 285 joka oli itselleni hienoinen pettymys. Tuosta kuitenkin sain tahdonvoimaa pyrkiä saamaan yli 580 tulos ja toisella puolikkaalla ja sainkin kerättyä 294 pistettä, jolloin lopputulokseksi muodostui 579. Olin tyytyväinen tuohon toiseen puolikkaaseen, vaikka kokonaistulos hieman heikoksi jäikin. Toisessa kisassa onnistuin paremmin, huonoin sarjani oli 28 pistettä ja yhtään nuolta ei eksynyt pois keltaiselta alueelta. Puolikkaiden tuloksiksi kertyi tasaiset 292 ja 293 pistettä. Tein täten oman ennätykseni, 585, yhden pisteen turvin. Kisan palkinnot jaettiin kahden kisan yhteistuloksen perusteella ja voitin sen kohtalaisen ylivoimaisesti.

Takaisin Ouluun ajaminen olikin melkoinen urakka. Lunta alkoi sataa reilummin ja teille muodostui uria loskalumesta, jolloin sai olla melko tarkkana, että pysyi tiellä. Rovaniemi - Kemi väli menikin todella hitaasti autoletkassa 50-60 km/h vauhtia. Kemi - Oulu välillä taas oli paljon tietöitä, joten paluumatka tuntui todella pitkältä. Seuraavaa kisaa johon osallistun en ole vielä päättänyt.